pátek 3. června 2016

I ten nejslabší by měl mít šanci bojovat (Němý křik - Angela Marsonsová)


Thrillery nevyhledávám, ale občas se stane, že se ke mně nějaký dostane. Po těch všech romantikách mám náladu na něco akčnějšího, napínavějšího. A mám to jako Joey z Přátel. Když je to hodně napínavé, mám chuť knihu strčit do mrazáku.

Tentokrát jsem se dostala k případu s Kim Stoneovou. K vyšetřovatelce, kterou nikdo nemá v lásce, ale která odvádí skvělou práci. V životě to neměla lehké. Jako malá přišla díky šílené matce o brášku a pak se sunula od jedněch pěstounů ke druhým. Když už si jedny stihla oblíbit, tak přišli o život. Možná proto miluje svoji práci. Chce dát všem šanci na život a nebo jim alespoň očistit štít a dokázat pravdu.

Tentokrát jde o několik let ututlaný případ vyhořelého ústavu pro dívky. Vlastně se k tomu dostane přes první vraždu. Ve vaně najdou utopenou zástupkyni ředitele zmíněného ústavu. A začne to mít spojitosti. Od jedné vraždy se dostaneme k druhé, opět k osobě z ústavu. Najednou jsou tu vykopávky a kosti mladých dívek. Šílený vrah, který nebyl nikdy dopaden. Psychopat, který své oběti zneužíval a nakonec je pohřbil za živa nebo jim prostě přerazil lopatou nějakou část těla. To nemůže dělat člověk!

Můžeme jen odhadovat, kdo z přeživších je vrahem. Na začátku příběhu se ukáže skupina lidí, kteří někoho zakopávají. Má někdo z nich oběti na starosti? Má to být tajemství. Všichni táhnou za jeden provaz. Nebo ne? Zničující informace, která pachatele užírá několik let. Všichni jsou tak vydeptaní, že je pro ně smrt vlastně jakýmsi vysvobozením.

A pak tu máme pocity vraha dívek. Táhnou se příběhem jako dým. Dotyčná osoba si nebere servítky s ničím a svědomí zřejmě taky postrádá. Můžeme jen odhadovat, kdo to tak je. A že jsem měla hned několik tipů. Mno, jaké překvapení. Nebo to bylo zřejmé?

Zdroj
Dalším příběhem vedle všech zmíněných, je život dvojčat Beth a Nicole. Obě byly kdysi taktéž součástí ústavu. A odnesly si z toho evidentně nějakou hrůzostrašnou zkušenost. Kdysi bez sebe neudělaly krok a nyní mezi nimi visí něco nevyřešeného.

Němý křik nám chce spoustu říct. Mrtví však mluvit nemohou, takže to musí vyřešit Kim. Ženská, která miluje motorky a kterou nikdo nemá rád. Ona si jde ale za svým, zákon nezákon.

Musím říct, že jsem knihu zhltla jako malinu. Nemohla jsem se od ní vůbec odloučit a pořád ji musela číst. Skvěle napsáno. Příběh je úžasně zamotaný a jeho rozmotávání je opravdu zážitek.
Věřím té informaci, že tato kniha vévodila celý měsíc žebříčku britského Amazonu.

Od Angely Marsonsové je to první kniha u nás vydaná. Věřím, že nebude poslední. Protože toto vás dostane.




Safienka


 
 
 
 
Název: Němý křik
Autor: Angela Marsonsová
Vydává: Knižní Klub, 2016

Recenzní výtisk věnoval portál bux.cz

2 komentáře:

♥ Děkuji za milé komentáře ♥