sobota 24. prosince 2016

24.prosinec - Štědrý den

Člověk míní, děti mění :-)

Je to tu. Na dnešní den se tolik dětí těší a já se jim nedivím. Celý den cukroví, pohádky, nějaká zábava, výborná večeře, svítící stromeček a dárečky. Hlavně ty dárečky!

Jako každý jiný den, děti nemohly dospat. A tak jsme alespoň stihli výlet do ZOO, do kterého chodíme každý Štědrý den už nějaký ten rok. Pak nějaký rýchlý oběd v podobě polévky a cukroví, pohádky, flákání se, pouštění lodiček, večeře a Ježíšek.


Jedno dítě nám bohužel hodinu před večeří usnulo, takže to byla lehce čára přes rozpočet, která se probudila a byla dost plačtivá. Chtěli jsme to zachránit obrovskými prskavkami, zapálenými na zahradě, ale to se taky nějak nevydařilo, neboť druhé dítě si popálilo prstík a začalo strašně moc brečet a řvát. Čehož si všimlo první dítě a protože se rozhodlo o nic nepřijít, začalo brečet a řvát taky.


Na štědrovečerní večeři jsme tedy usedali v takovém zvláštním rozpoložení, protože popálený prstík, tudíž prstík v mističce s vodou a raději zimní bunda na sobě, neustálé dožadování se mňam mňam, ale nevím jakého. Takže jsme to do sebe tak nějak rychleji nabouchali a rozhodli se uvést Ježíška.


Konečně ten kluk kouzelnej zazvonil a my se mohli vrhnout na dárečky. Spousta radosti byla, co vám budu povídat :-) Určitě to znáte.

Pak přišlo několik unavených pádů, juchání a postel.


Teď si dáváme třetí kafe (protože to je evidentně potřeba), mlsky na stůl (jindy to fakt nejde), asi i víno (pozdní sběr), Popelku a nohy nahoru :-)


Ale protože to bylo dneska moc prima a vlastně už je to skoro za námi, tak vám přeji hodně moc pohody, veselých chvil, něco dobrého do sebe a prostě krásné a veselé Vánoce :-) Užívejte poslední dny letošního roku, já se na vás budu těšit u dalšího příspěvku :-)


Mávám,
Safienka


PS: Doufám, že se vám má vánoční reportáž líbila, já se k ní určitě příští rok ráda vrátím. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥