pondělí 12. prosince 2016

Proč čtu knihy od Alexandry Potter?



Když se mi zalíbí nějaká kniha od neznámého autora, začínám pokukovat po jeho dalších (rozumějte, chci je mít všechny). Není divu, že mám doma okolo 10 míst/knihoven. A to jsem neskončila. :o)

Jednou z autorek, u které skrblím všechny její knihy, je Alexandra Potter. Sympatická hnědovláska, jejiž tvorbu najdete v sekci RPŽ (Romány pro ženy). Jsou typické svojí bílou obálkou a kresbou navrchu. Romantika na první pohled. Když vyjde nějaká další nová, vrhám se po ni a těším se, jak se zase nasměji.

Z celé její česky vydané sbírky mám doma téměř vše. Snad jen dvě mi chybí. Ale to určitě někdy doženu :-) Jedná se o díla, která nejsou nikterak náročná, spíš bych řekla, že naopak. A já si je vždycky užívám.

Pokaždé se jedná o ženskou hrdinku, která má prostě smůlu. Je strašně bláznivá, potrhlá a má své zvyklosti. Dost často má povolání, které je mi tak moc sympatické...knihovnice, pracovnice v galerii, spisovatelka. To jsou hnedle body na víc. Jak málo stačí...:o).

Jejich společným krédem bývá velké pohodlí, nejlíp někde na pohodlném gauči v teplákách s Mickey Mousem, vínem nebo horkým čajem. Mají vždycky v oblibě něco speciálního, od poslechu kapel po seznamy. Jo, seznamy najdete v každé knize. Pěkně dlouhé a připravené k odškrtávání.

Řekla bych, že snad každá kniha je omotána do nějakého kouzla, které jí dodává pohádkový nádech. Potterovci jsou prostě kouzelníci.


Je to vlastně pořád dokola o tom samém, jak nešťastná dívka ke štěstí přišla. Ale je zase pravda, že to štěstí si musí holky pořádně vydřít, dost často ho mají za zadkem a většinou jim padne do klína opravdu téměř až na konci.

Já si to vždycky užiji a po zjištění, že autorka je taková správná ženská, která vše nechává na poslední chvíli, se mi její díla líbí ještě víc. Zkuste se sami podívat na její stránky, kde to potvrzuje. 

Ráno uvařit kávu, pak vyřídit spoustu "nezbytných" záležitostí, celý den koukat na prázdnou stránku s kurzorem na začátku a pak když to přijde, tak to napsat rovnou všechno. Jo, to je přesně můj styl :o)

originál http://www.alexandrapotter.com/


A co si od Alexandry Potter můžete přečíst?


Není přání jako přání (2011)

Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouzelného proutku skutečně začíná měnit a život se rozjasňuje. Splněná přání začínají nabírat na obrátkách, Heather je zaskočená tím, co se děje. Ale když do rodinného života zasáhne nečekaná a vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na vřes zapomenout a ujasnit si priority. Váhá, jestli jí přání skutečně plnil vřes, nebo to byly shody okolností a náhody. Těžko říct…


Já a pan Darcy (2012)

Po sérii katastrofálních vztahů se Emily rozhodla odpočinout si od všech „dnešních“ mužů. Věnovat se chvíli sama sobě, dát si skleničku vína a strávit zas nějaký čas četbou milovaného románu Pýcha a předsudek.
Vrátit se do časů pana Darcyho, kdy muži byli oddaní, čestní a elegantní.
Když ji nejlepší kamarádka pozve na týdenní dovolenou do Mexika, přetékající margaritou a exotickými milenci, Emily dá přednost výletu do míst, kde žila Jane Austenová. V autobuse plném penzistů je jasné, že tady muže svých snů nepotká. Slibně nevypadá ani mizerně naladěný novinář, nedobrovolně vyslaný napsat článek, proč byl pan Darcy zvolen „NEJ“ mužem všech dob. Když Emily vstoupí do pokoje tváří v tvář samotnému panu Darcymu, všechny holčičí sny se náhle začnou plnit.



Kde je ta holka? (2012)

Charlotte, hlavní hrdinka tohoto románu, je úspěšná a uznávaná podnikatelka v oboru PR, má svou vlastní firmu, spoustu peněz a pohledného přítele. Zároveň však je neurotická, přepracovaná a pesimistická. Jednoho dne, cestou do práce, narazí na objížďku. Během této „odbočky“ se setkává se svým o deset let mladším já. Zjišťuje, že tehdy byla mnohem bezstarostnější a pohodovější. Charlotte se svému mladšímu já snaží předat získanou moudrost a nabyté zkušenosti, aby se vyvarovalo zbytečných chyb. Brzy se však i ona dozvídá cosi podstatného…



S tebou už nikdy (2013)

Představte si, že byste našla toho pravého... a pak zjistila, že se ho nemůžete zbavit?
Když Lucy v osmnácti potká Nata, je to láska na první pohled. Lucy má jasno: on je ten pravý. V opojení první lásky se ti dva při západu slunce políbí pod benátským Mostem vzdechů a - jak praví legenda - jsou navždy nerozlučně spjati.
Avšak o deset let později už jeden o druhém skoro neví. Tedy až do té doby, než je osud znovu svede dohromady. Znovu. A znovu. A zase. Už se to nezdá být tak báječné jako tenkrát v Benátkách, ale pokud Nate není ten pravý, proč je tak zatraceně těžké se s ním rozejít?


Co je nového kotě? (2013)

Co bys udělala, kdyby tě tvůj přítel po desetiletém vztahu požádal o ruku? Zavýskla ano, popadla prsten s diamantem a předplatila si časopis Nevěsta? Nebo zpanikařila a uvědomila si, že je nejvyšší čas zmizet?

Delila dospěla k velkému rozhodnutí. Sebere psa Tlusťocha, sbírku desek od Toma Jonese a opouští jak svého přítele Lennyho, tak i nudný Bradford a vrhá se do víru velkoměsta. Náhodné setkání s televizním produkčním Charliem ji zavede přímo do Notting Hillu, kde potkává výstřední Vivienne a jejího kamaráda Sama, dobrosrdečného provozovatele místní kavárny.

Deliliny sny se začínají plnit. Bydlí v luxusním bytě, přes den nakupuje oblečení od módních návrhářů a večer vymetá nóbl restaurace. Nachází novou lásku a nový život. Najde ale i samu sebe?


Na stejné vlně (2014)

Taky jste kdysi v mládí potkala někoho, do koho jste se bláznivě zamilovala, ale pak se vaše cesty rozešly a už jste se nikdy neviděli? A kolikrát vás napadlo, jak by se život vyvíjel, kdybyste měli víc času se poznat? Jenže láska nečeká věčně a člověk nesmí promeškat šanci zjistit, jestli je to ten pravý. Tuhle otázku si klade nejen Grace, která se právě rozešla se snoubencem, ale i její nejlepší kamarádka svobodná matka Rhian. Spolu s nimi se pokoušejí najít tu pravou lásku i posluchači netradiční rozhlasové seznamky „Na stejné vlně“. A díky ní se dají věci do pohybu. Grace se nestačí divit, co všechno spustí jedno náhodné setkání, ale už nehodlá dělat kompromisy. Co jí může nabídnout kluk, který ji kdysi zklamal?


Lásce na stopě (2014)

Spisovatelka Ruby Millerová ztratila nejen víru v lásku, ale i jakoukoliv invenci ke psaní. Na radu své agentky a sestřino pozvání odjíždí na dovolenou do Indie. To co začíná jako poklidná dovolená na romantických plážích, se náhle mění na nevídaná dobrodružství… Ztracená zavazadla, sestra na útěku a pohledný americký návštěvník přivedou Ruby na magickou a spletitou cestu napříč Indií. V prostředí pevností, věštců a nesčetných svatebních obřadů, Ruby poodhalí tajemné příběhy o lásce, nabyté i ztracené. Přesto, že se tyto tajuplné příběhy všelijak zamotávají, nakonec všechna tajemství stejně vyplouvají na povrch a Ruby nachází klíč poznání. To co začalo jako cesta k nalezení sestry, stává se cestou k objevení sama sebe – a k opětovnému nalezení lásky.



Tentokrát to bude jinak (2015)

Znáte nejnovější recept Alexandry Potter na zlomené srdce? Stačí k tomu pradávný rituál. Až budou na silvestra hodiny odbíjet půlnoc, hodíte do ohně všechno, co vám připomíná ztracenou lásku, a nahlas vyslovíte přání: „Kéž bych ho nikdy nepotkala“.
Tess Connellyová vyzkoušela na vlastní kůži, že tenhle recept funguje! Když si ani po třech měsících po rozchodu se Sebem, na něj nedokáže vzpomenout, aniž by se rozbrečela, rozhodne se uchýlit k magii. Ráno ji ale čeká zklamání... Nejen že ji po silvestrovské noci třeští hlava, ale vzpomínek na Seba se pořád nezbavila. Ještě téhož dne ho potká ve Starbucksu, ale tentokrát ji pro změnu čeká šok. Seb se chová, jako by ji neznal. Náhoda jí ho pošle do cesty ještě jednou a tentokrát to zařídí tak, aby ji Seb pozval na rande. Tess nemůže uvěřit, co se stalo. Osud jí dal druhou šanci a Tess je připravená ji využít. Tentokrát ale bude všechno jinak, slibuje. Nedám Sebovi jedinou šanci, aby si postěžoval, co mu na mně vadí.

  
Láska z Paříže (2016)

Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí.
Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže s dvojí misí: 1. zapomenout na čerstvé zklamání v lásce; 2. morálně podpořit kamarádku Harriet, co má samoty už plné zuby.
Paříž ji vtáhne do svého kouzla hned první večer a Ruby už ví, že sem nepřijela náhodou. Osud ji zavedl do Paříže, aby odhalila jedno velké rodinné tajemství.
Čeká ji klopýtání po pařížských uličkách i bulvárech, pátrání ji zavede až do Provence, ale nakonec je klíčem k záhadě něco úplně obyčejného. Velký plyšový medvěd, který jde do aukce. Co na tom, že se vyvolávací cena vyšplhá na patnáct tisíc euro? Ruby nic nezastaví.
Pro lásku by obětovala všechno. Dávní milenci čekali příliš dlouho. Čeká i jedna stará paní s rodinou. Ale je tu i jeden válečný veterán, co celý život čeká na osudový telefonát.





A co vy? Četli jste něco od Alexandry Potter? Která je vaše oblíbená?

Safienka



Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥