čtvrtek 2. června 2016

Bude to výzva 3: Ani to ve mně nešplouchalo


Vždycky jsem celkem obstojně pila. Vodu. Jelikož jsem diabetik, nějaké sladké nápoje, slazené čaje, kakaa, se mě moc netýkaly. Takže čistá voda, ovocný čaj a nebo pak když jsem byla starší, tak neslazená coca cola.

Teď v dospělosti jsem na tom stejně s tím rozdílem, že si občas dám trochu šťávy a sem tam si osladím kafe, když si do něj zrovna nedám mléko.

Za den stoprocentně vypiji jedno caro (hned po ránu) a dopolední/odpolední kávu. To bývá jistotka. No a ta voda, tu se snažím pít mezitím. Vím, v hlavě mi zní siréna, že když vypiji kafe, tak bych měla dát sklenici vody, jinak jsem těžce v mínusu. Ale...jsem hlava děravá...

Poslední dny to nějak prostě nedávám. Jakože to pití vody. Hodně mě to štve, protože jsem víc unavená, pleť je horší a celkově to zaháním jídlem. Znáte to, hlad je přestrojená žízeň. Tak jsem se tomu snažila dát na frak a výzvu splnit. Nejdřív jsem to zkoušela se sklenicemi, kdy jsem si dělala čárky, kolik sklenic jsem vypila. To se moc s úspěchem nesetkalo. V pondělí už jsem si říkala, že se mi ty 2l snad ani nepodaří vypít, ale omyl. Zkusila jsem princip plné pet lahve, která má 1,5l. Věděla jsem, že musím vypít dvě, abych splnila. A já je vypila. Řekla bych, že jsem vypila víc jak 3l vody. Plus do toho ještě od odpoledne meloun. A já se ani nějak extra necítila přepitá...ani ve mně nešplouchalo...divný :-)

No, lítala jsem každou chvíli na záchod. A pak mě to pěkně prohnalo i v noci. Ale jsem na sebe pyšná. Cítím se líp, nežeru tolik a tu kávu si vychutnávám ještě o tolik víc:-)

A co vy? Kolik vody vypijete za den?

A tu jedna modlitba pro vodu :-) Už jsem ji dlouho neslyšela. Kdysi jsem viděla nějaké vystoupení vysokoškoláků tělocvikářů na tuto písničku a bylo to snad ještě lepší jak originál. No, kdybych našla, tak to sem ještě dám:-) 




Další, třetí výzva je:

Min. 10 min denně relaxovat, meditovat



Safienka

6 komentářů:

  1. Jo, s tou petflaškou je to nejlepší. Když jí nemam, vypiju tak 1,5 litru, ale když jí mam u sebe dávám - hlavně přes léto - ty 3 až 4 litry docela v pohodě.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko :-) Určitě je to nejlepší...prozatím. Ještě jsem si říkala, že by se to dalo vyšperkovat nějakou pěknou designovou flaškou...třeba když člověk někam jde a nechce tahat zmuchlanou x krát použitou petku :o) ale na doma je to super!
      Měj se bájově,
      Safienka

      Vymazat
  2. S vodou se mi docela daří. V posledních dnech jsem také praktikovala princip pet láhve, měla jsou 2litrovou a vypila jsem ji. Vyšší ambice ani nemám :-)
    S tou meditací to není možný, přesně tohle jsem si pro sebe řekla, že budu dělat. Včera se podařilo, uvidíme jak dnes. Když mě se nejlíp medituje večer v posteli a u toho hned usnu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem kdysi meditovala pravidelně, ale teď s dvěmi dětmi to je na prd...buď vana a nebo postel...,kde to mám stejně jako ty :o) tak uvidime ;)

      Vymazat
  3. V dětství a pubertě jsem pila hodně málo. Změnilo se to nástupem do zaměstnání, kam jsem si vždy koupila 1,5 litrovou láhev s vodou a všimla jsem si, že jak jí mám položenou na stole, tak mám chuť pít docela automaticky :) No a pak jsem si na to pití nějak zvykla celkově. Teď, i když jsem doma, mám dojem, že piju dostatečně. Ale většinou je to taky tak, že si natočím vodu do půllitru, který mám položený někde poblíž sebe a tak průběžně stále piju a doplňuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pro tebe ale vůbec nebyla výzva :-) Skvělé, že jsi na to zvyklá a piješ dostatečně! jen tak dál :) měj krásný den! třikrát hurá pro petky :D

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥