středa 28. června 2017

Víkendový kurz aromaterapie s Karlem Hádkem

Přemýšlím, jak to celé uchopit, protože toho je tak strašně moc. Obrovské množství poznatků, informací a zajímavostí.

Kosmetiku Karla Hádka používám už nějaký ten rok. Vždycky jsem si nechala doporučit a několikrát jsem zkoušela podle svého mínění. Což jednou i nedopadlo nejlépe, protože mi doma přistálo úplně něco jiného, než jsem chtěla.

O bylinky se zajímám taky už nějakou tu dobu. Ač se mi nechce pořád studovat, co k čemu patří, na co je a jak používat, bylo pro mě absolvování kurzu aromaterapie tou nejlepší cestou. Strašně moc jsem se těšila a letos se i dočkala. A vůbec nelituji.



Cestovaly jsme ve skupině čtyř žen v malinkém žlutém autíčku. Každý den dojížděly asi půl hodiny cesty a myslím, že se i skvěle bavily. Na kurzu nás bylo 18 a asi nikoho moc nepřekvapí, že tam byly kromě pana Hádka samé ženy

Mě a kamarádce začal kurz už ve čtvrtek, nebo tedy spíš cestování začalo ve čtvrtek a končilo v neděli večer. Zavzpomínala jsem na cestování vlakem a autobusem, kterých jsem hojně využívala při vysokoškolských studiích. Bylo to úmorné a dlouhé. Zvlášť v neděli, kdy bylo větší teplo, ale uteklo to celkem rychle. Co vám budu povídat, po měsíci s dětmi doma jsem se na čtyřhodinové cestování i těšila.

Takový nějaký nástřel toho, co se na kurzu probírá najdete zde. Přesto se obsah a náplň různě motali a v závěru se nejvíce opírali o katalog produktů, který jsme obdržely na začátku kurzu. Vůbec mi to nevadilo, protože to bylo obohaceno a milion dalších věcí, praktických věcí (hlavně používání hlavy a selského rozumu).

Je to jednoduché. Nic nečíst. Nikoho neposlouchat. Odpovědi hledat v přírodě. A hlavně používat selský rozum. 



Takže pan Hádek se snažil začínat u historie (jak se k tomu dostal, co ho k tomu vedlo) a postupně se dostával do tajů zákonitostí, praktičnosti a využívání aromaterapie.

Když jsem se zajímala o kurz aromaterapie pod firmou Just&Nahrin, bylo jasné, že se bude povídat o tom, jak se používá těch pár olejíčků v nabídce a k čemu všemu slouží.
Vlastně celou dobu, co jsme seděly na přednáškách o bylinkách a olejíčkách, jsme čekaly, že se konečně bude mluvit o éterických olejích. No, světe div se, nemluvilo. Po ukončení kurzu jsme se dozvěděly, že celá pravda o éterických olejích bude probírána až na kurzu pro pokročilé :o) Možná jsme si i oddechly, neboť dozvědět se o těch všech bylinkách něco dalšího v těch pár hodinách, to bychom si vůbec neužily. 



Na kurzu pro začátečníky se tedy probíralo, na co všechno se to dá olejová bylinná kosmetika použít, jak ji nepoužít, co udělat proto, aby nám bylo líp, co je všechno pravda a nepravda v tomto světě aromaterapie a kosmetiky, z čeho se skládá, proč se vyrábí a jak nás ovlivňují média a řeči kolem.
Mám spoustu poznámek, podtrhaných a uvykřičníkovaných vět a slov a dlouhý seznam toho, co ještě všechno potřebuji. Jen pro informaci, na všechno jsme měly slevu až 40%.

Flákárna to opravdu nebyla. Začínalo se před devátou a končilo kolem páté. Bylo hodně přestávek, k dispozici čaj a káva a možnost sezení na balónech nebo židlích se stolečkem. Místnost byla malá, takže vzduch nic moc, zvlášť ještě po otvírání všech možných lahviček s kosmetikou, ale prostě to za to stálo. 



Po absolvování jsme dostali certifikát a pozvánku na kurz konaný v Egyptě. 

Přijela jsem domů a začala jsem probírat svoji zásobu kosmetiky. Hodně produktů jsem prostě vyhodila, některé nahradila. Teď už chápu všechny ty věci, které jsou spojené s byznysem (chápala jsem je víceméně i předtím, ale ne až v takovém rozsahu). 

Myslím, že nejhorší vlastnost lidí dnešní doby je lenost a malá informovanost. Je toho všude moc a my ani pořádně nevíme, co si vybrat. Nakonec na sebe patláme něco, co je spíše k zkáze než k užitku. Snažíme se šetřit na všem možném, ale vlastně toho pak kupujeme ještě víc.Takže ve výsledku jednoduchá rada. Nebýt líný, zajímat se a číst složení.

Fascinovalo mě, jak je pan Hádek přístupný k tomu, co chtějí lidé. Když už je moc poptávek, tak výrobek vyrobí a zákazníci jsou spokojeni. Sám přesto říkal, že mu stačí málo a něco je opravdu jen pro pocit, abychom na ty všechny končetiny měli co použít. Protože přeci nebudeme používat jeden a ten samý výrobek na nohy, zadek, prsa a obličej. Nebo jo? ;) 

Po kurzu jsem začala pravidelněji jíst lněné semínko a usušila si listy pampelišky. Nebojím se brát kvalitní éteráky vnitřně (samozřejmě s doporučením toho, kdo to vyrábí a něco o tom ví), protože to je určitě menší zlo než chemie. Povyměňovala jsem co nejvíc čistících prostředků a začala uklízet s aromaterapií. Protože se mi opravdu nelíbí představa, že dítě na něco narazí, rozhodne se, že je to obyčejná šťáva a vypije to.

Na nepěnění si pořád zvykám, ale už teď mi pokožka děkuje, protože není tak vysušená a zanesená, tak jak byla. 

Samozřejmě, že aromaterapie není osvěta, ale je to obrovský pomocník, zvlášť když se o ní člověk něco dozví. Ke kosmetice od pana Hádka vychází i občasník Aromaterapie, kde je spousta dalších informací a hlavně zkušeností spokojených zákazníků. Takže doporučuji pročíst.


Za mě velká spokojenost. 



Příště se můžete těšit na praktičtější článek o tom, co z kosmetiky Karel Hádek používám a s čím jsem spokojená.



Mějte se báječně,
krásné léto přeji,

Safienka

4 komentáře:

  1. Musel to byt uzasny zazitek, prirodni kosmetiku miluji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl! Doporučuji všemi dvaceti a určitě i všemi šedesáti svých tří kamarádek ;) Mává, Saf.

      Vymazat
  2. Tak to muselo být skvělé! Možná bych se do budocna taky nebránila navštívit nějaký podobný kurz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, určitě je to skvělá zkušenost obohacená o spoustu informací! Doporučuji :) Safienka

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥