úterý 23. srpna 2016

Když poradí Audrey, má to šmrnc (Noc s Audrey Hepburnovou - Lucy Hollidayová)



Dívka, která je štíhlá a okatá jako žádná jiná. Ta, která je přirozeně nadaná, s radostí rozdává úsměvy, dře až do úmoru a snaží se odčinit dobré skutky, které ji v mládí zachránily život. Žena, která se nebojí změn a nadevše miluje Švýcarsko. Krása, něžnost, odhodlání. Řekla bych, že snad všichni musí znát a nebo alespoň někdy slyšet o Audrey Hepburnové.  

Zdroj
Libby na tom není jinak. Její otec zkoumá život Audrey co nejpodrobněji a píše o ní knihu. Nemá se svou dcerou moc hezký vztah. Vlastně si jí pořádně všimne, až když zjistí, že má víc přátel na Twitteru. Co to o něm vypovídá? Ne moc hezké věci. Možná nás to donutí zapřemýšlet, jaký vztah máme sami k vlastnímu otci. A můžeme nebo nemusíme za to být vděčni.

Šťastnou či nešťastnou náhodou se dívce stane neobvyklá věc. Zmíněná Audrey se jednoho dne ocitne v jejím malinkatém bytečku přímo na zaměněném květovaném gauči.  A zrovna poté, co doběhne film Snídaně u Tiffanyho.
Komu by z toho nehráblo? Mě určitě. Libby si téměř celých 330 stran myslí, že je pomatená a trpí mentální poruchou. Vše ale nasvědčuje tomu, že její zrak je opravdu vpořádku a to, že se z ní ta tmavooká kráska s perlami a malými černými snaží vymámit jedno kafe, bude asi realita. 

Když je člověk ve stresu, nic se mu nedaří a prostě má dny blbec, dost často se stává, že se přihodí něco neobvyklého. Něco, co mu utne tipec a nebo něco, co mu dokáže, že to není zase tak špatné, jak to vypadá. Dno každého člověka je odlišně hluboké. Každý své stavy zvládá jinak a dokáže se s nimi jinak poprat. Libby to odnesla celkem dobře. Do jejího života jí trochu štěstí přinese pár rad od zmíněné Audrey Hepburnové, která má být tou „nakopávačkou“, někým, kdo podává pomocnou ruku a zvedá dívku z pošpiněného dna. Někdo, kdo ji donutí přeskočit šedý oblak neštěstí a kdo jí pomůže být na chvíli zase žádanou ženou. 

Kniha Noc s Audrey Hepburnovou byla pro mě sladkým bonbonkem, který jsem zhltla na posezení. Dobře jsem se u ní pobavila, odpočinula si a hlavně mě lehce popohnala k opětovnému shlédnutí filmů Snídaně u Tiffanyho, Sabrina, Dva na cestě, Šaráda, Prázdniny v Římě, Odpolední láska, Jak ukrást Venuši a další. Miluji ty filmy nejen díky obsazení, ale už jen díky době, v které jsou natáčeny.

Nečekejte žádné extra hluboké myšlenky. Spíš najdete pohled do života mladé osoby, která je zcela normální, má své mouchy a hlavně, která se snaží důvěřovat a najít své štěstí. Ať už je to výroba šperků, pokec se svým nejlepším přítelem nebo rande s pohledným hercem.

Pro tuto chvíli to byl můj lahodný a voňavý šálek kávy. Hodně mi to připomínalo styl Alexandry Potter, jejiž knihy mám moc ráda. Byla tam romantika, kouzlo a hlavně to mělo správný odpočinkový šmrnc.


Určitě si přečtu další díly, které jsou v plánu. 




Safienka 




Název: Noc s Audrey Hepburnovou
Autor: Lucy Hollidayová
Vydává: Ikar, 2016




Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥