čtvrtek 7. ledna 2016

TOP 10 přečtených knih za rok 2015

  Chtěla jsem za rok 2015 přečíst 50 knih. Ale v prosinci jsem se nějakým způsobem zasekla a nakonec to nedotáhla. I přesto jsem za mých 47 knih ráda. Spousta z nich mě hodně ovlivnila a dala opět nový směr.

  Díky tomu, že se mi v květnu narodil Adámek, jsem své čtení musela více vyšperkovat. Časy, kdy jsem mohla číst celé dny jsou evidentně na několik let fuč. Takže mi musí holt stačit večerní, záchodové, vanové, tramvajové a čekárnové čtení.


10 knih, které jsem vybrala, nemají pořadí. Je to prostě deset knih.



Sedmilhářky – L.Moriarty
  Sedmilhářky mě naprosto uhranuly. Nečekala sem tak dobrou knihu, která ve mně zamíchá tolik emocí. Téma společenských drbů, bohatých paniček a školkových dětí.

Fangirl – R.Rowell  
  V loňském roce jsem od autorky přečetla Eleanor a Park a zamilovala se. Na Fangirl jsem se těšila a nezklamala. I když bych čekala víc vyhrocený závěr, tak se mi líbila. Téma sociální fobie opět zajímavé a pěkně zpracované.

Čas odejít – Judi Picoult
  Další perla. Tuto knihu si musíte přečíst. Tolik informací o slonech jsem snad ještě nikde neviděla. Skvělá zápletka. Napínavé, čtivé a dechberoucí závěr. I duchovní tématika se tam našla.
    

Madame Chic aneb co všechno jsem se naučila v Paříži – Jennifer L. Scott
  Začala jsem číst v porodnici a vlastně jsem ji tam i dočetla. Skvělá motivační kniha, která určitě má šanci změnit alespoň z části váš život. Život Francouzů z pohledu dívky z Kalifornie.

Zázračný úklid – Marie Kondo
  Tuto knihu mám pořád rozečtenou a doufám, že ještě hodně dlouho mít budu. Je to tak velká směsice donucovacích vět k uklízení. Vždy mi stačí odstavec a jdu něco uklízet, vyhazovat, rovnat. Doporučuji všemi dvaceti.

Třináctý příběh – Diane Settergield
Vždycky jsem si chtěla Třináctý příběh přečíst a konečně jsem se k tomu dostala. Parádní kniha. Opět téma dvojčat, duchařiny a knih. Co víc si přát?

Pět – Ursula Poznanski
  Skvělý thriller. Osvěžení geocachingu téměř stoprocentní...zvlášť když místa jsou reálná a opravdu si je můžete prohlédnout! Čtivé, napínavé, zajímavé téma.

Sempre – Navěky – J. M. Darhower
  Young adult s prvky mafie. Ze začátku jsem čekala drsnější průběh, ale příběh se tak nějak příjemně zjemnil. Přesto byl skvěle napsán a doplněn o určitě zajímavá témata z prostředí italské mafie. Láska, pokora, otroctví, touha, naděje.

Malé ženy – L.M.Scott
  První kniha, kterou jsem četla v našem skromném Klubu beze jména (Knižní klub se mi zdá dost okoukaný). I když mi čtení trvalo déle, tak jsem byla překvapená obsahem. Už chápu, proč jsou z ní lidé nadšeni. I přes některé nudnější pasáže má skvělý příběh o čtyř sestrách a mladém sousedovi. Ty si prostě zamilujete.

Život bez pšenice – William Davis
  Čtu občas i odborné knihy. Nedají se hltat najednou, ale jsou v mém životě potřeba. A tato kniha mě nakopla k uvědomění, co v našem životě páchá pšenice. Jako diabetik jsem v ní našla spoustu odborných a zajímavých informací.


Takže to je moje desítka. A jakou máte vy? Která kniha, kterou jste četli v roce 2015, vás nejvíc zaujala?



Safienka

2 komentáře:

  1. Z tvých knih jsem četla Madame Chic a o životě bez pšenice. Madame Chic mě hodně nadchnula a pár rad z knihy jsem dokonce zavedla i do svého života :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já též :-) I druhý díl se mi líbil, i když tento první mě zaujal víc :-)

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥