sobota 30. ledna 2016

Náš Čtenářský klub

Máme Čtenářský klub. Nikdo tomu nechce říkat Čtenářský klub, ale zároveň nikdo ještě nevymyslel jiný název. Já jsem si ho skromě pojmenovala  Klub beze jména (jsem dost originální), ale stejně tomu v praxi říkám pořád Čtenářský nebo Knižní klub. Asi se toho nezbavím.

Jsme tři. Nechala jsem se inspirovat na blogu Knižnípřátelství, podívala jsem se na film Láska podle předlohy a dohodla jsem se s kamarádkou. Jelikož jsme se začaly scházet u kamaráda v kavárně, tak jsme ho přidaly do party. Není nás moc, ale zatím nám to stačí.

Jsme trojka, která chodí diskutovat ke kávičce, cideru, domácí limonádě a občas i k něčemu dobrému. Každý měsíc vybereme jednu knihu, kterou si všichni přečteme a pak o ní diskutujeme. Většinou nám to trvá pár minut a potom se bavíme o všem možném. Pravděpodobně nejvíc času věnujeme výběru knihy na další měsíc. Ale stejně je moc zajímavé vidět názor druhých o stejné knize a dozvědět se třeba i informace či dojmy, které vám v knize utekly. Občas mi toho utíká dost :o)

Cafe Poem
Nevím, jak je to možné, ale dost často končíme u sprosťáren. Ať chceme nebo nechceme, tak to tak je. Nikdo s tím nic neudělá a bohužel teda musím přiznat, že první jsem s tím začala já. Nemyslete si, že jsme nějací úchyláci, spíš nás občas napadne něco vtipného. Zážitky ze života atp.

Na databazeknih.cz jsem si dokonce vytvořila složku Přečteno v čtenářském klubu. Už tam pár knih je a doufám, že ještě hodně přibude. Tento náš soukromý spolek je pro mě báječné odreagování. Přináší mi jeden volný večer měsíčně, spoustu zábavy a hlavně si přečtu knihy, které bych si třeba ani nepřečetla. A nebo jsem si je chtěla přečíst, ale nikdy jsem se k nim nemohla dokopat.

A co vy a „čtenářské kluby“? Máte nějaký? Diskutujete s přáteli o přečtených knihách? Viděli jste film Láska podle předlohy? Byli jste se mrknout na úžasný blog Knižní přátelství?


Abych to ještě uvedla na pravou míru, Láska podle předlohy je romantický film. Nejlepší je před promítáním přečíst celou sérii od Jane Austenové :o)) Já jsem četla snad jen tři knihy a ještě k tomu před hodně dlouhou dobou, takže si moc podrobností nepamatuji. Ale každopádně po dokoukání tohoto filmu mám chuť vše číst znovu a vědět, o čem se konkrétně hlavní postavy baví. 

Doufám, že vás tento článek namotivoval k nějaké diskusi s přáteli...nejlépe u vína či kávy ;-)

Mějte krásný víkend,

Safienka

Cafe Poem

3 komentáře:

  1. Jee, to je fajn mit ctenarsky klub, na fotce to pusobi jako velice prijemne misto. Ja v okoli take mnemam moc lidi, kteri by zasli nekam si sednout a popovidat si o knizkach, nebo mozna by se jich par naslo, ale toho casu by asi potrebovali vice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam skvělé! :-) Myslíš, že by neměli čas na čtení a nebo na debatování? ;-)

      Vymazat
    2. Na cteni by cas i meli, ale vetsinou kdyz se sejdeme, tak debatujeme o jinych vecech. Ja se ale vzdy snazim naznacit, co ze to za knihu zrovna ctu:-)

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥