pondělí 15. února 2016

Když má kniha vlastní život (Kniha života - Deborah Harknessová)

Tak jsme se konečně dočkali! Po dvou letech je tu závěrečný díl s prapodivným vztahem mezi čarodějnicí a upírem. A musím říct, že se povedl. Jsem spokojená.

Kniha života je otázkou pro všechny nadpřirozené bytosti. Každý se bojí, co všechno by o něm mohla prozradit a zároveň ji chce každý vlastnit a být tak nejmocnějším tvorem.

Diana se k ní jednou náhodně dostala  a tím tak odstartovala změť následných událostí. Setkala se s Matthewem, dostala se do minulosti, objevila svoje skryté schopnosti a dovednosti a založila si rodinu. Zpět do přítomnosti se tedy vrací bohatší nejen o spoustu zkušeností, ale též i o těhotenské břicho (opravdu jsem jí ho nezáviděla).

Začátek knihy byl pro mě náročnější. Několik prvních stran jsem byla značně dezorientovaná, neboť se tam najednou objevovalo přehršle postav, které mi upadly v zapomnění. Pokud chcete být na čtení připraveni, určitě nahlédněte do předchozího dílu nebo oprašte svoji paměť.

Musím říct, že v tomto díle se u mě odehrávalo nejvíc emocí z celé trilogie. Zasmála jsem se, slzy jsem měla na krajíčku, zavzpomínala jsem na svoje porody, občas jsem se i rozzuřila, nechápavě jsem kroutila hlavou a hlavně jsem se nemohla odtrhnout.  Fascinovalo mě provázání minulosti, přítomností a budoucností. Ty následky, které vám dochází až teprve při čtení řádků a můžete si říct: "Nojo,aha, jasně.".

Mezi ostatními věcmi jako hledání  zbylých stránek z knihy, seznamování se s novýma příbuznýma, rozením dětí, odlučováním a slučováním,  zakládáním nové linie, nám Deborah naservírovala i podrobněji rozebírané téma Varu krve, které vlastně tvoří jedno z témat tohoto příběhu. Potkáváme spoustu nových hrdinů, ztrácíme staré a hlavně konečně objevujeme to, co je v té zatracené knize.

Otázky, zda-li mohou a budou Diana s Matthewem spolu i v budoucnu, jestli se spolčí všechny čarodějnice, upíři a démoni nebo se dřív pozabíjejí, v tomto díle určitě najdete.

Tato série stojí za přečtení. Kromě krásné obálky obsahuje poutavý příběh se zajímavou zápletkou a napínavým dějem.

Nenechte si to ujít.
Stojí za to.



Název: Kniha života
Autor: Deborah Harknessová
Vydává: Knižní Klub, 2015

Recenzní výtisk věnoval portál bux.cz

2 komentáře:

  1. Jeste jsem nic s demony a upiry necetla, ale celkem si me na to nalakala, moc se mi libi obalka a tak si zkusim sehnat prvni dil a uvidime :-)
    Ten hrnicek je uuuzasny:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě to zkus a pak napiš, jak se ti to líbilo ;-)

    OdpovědětVymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥