středa 24. února 2016

Pohodový začátek dne

Pojďme si udělat krásný začátek dne.

Chápu, že spousta lidí potřebuje k přežití zapnutý telefon, počítač, tablet a kdesi cosi. Nechám to na vás, ale zkuste se do toho chvíli nedívat. Uvidíte, že Vám nic neuletí a bude to taky fajn.

Pokud to sami nezvládnete, tak já vás zvu k nám. Omlouvám se, ale u nás se budete muset zout. Přesto vám nožky zahřejí návštěvní papuče. Uvařím konvici voňavé kávy a čaje, prostřu stůl, talíře ozdobím samými dobrotami od vajíček, šunky, sýrů, zeleniny, ovoce, jogurtů a musli směsí až po něco dobrého upečeného. Doprostřed dám čerstvou kytici (nepřemýšlejte o tom, že je únor, kytice tam bude J). Pustím nějakou veselou hudbu, která nám zvedne náladu ještě o stupeň výš. Třeba takový Stevie Wonder nebo Caro Emerald.




Pokud si s námi nebudete chtít povídat a poslouchat hudbu, tak si můžete vypůjčit nějaký časopis nebo knihu. Vedle v pokoji je křeslo, které zve k posezení a čtení. Nemusíte se bát, že se straníte. Chvilku to bez vás vydržíme. My se zatím budeme smát a vyprávět si vtipné historky.



Až dosnídáme, tak se odebereme na sakrapohodlný gauč a budeme si vyprávět ty nejlepší a nejveselejší zážitky nebo prostě jen zdrbneme nějakou knihu. Možná budeme mít chuť tančit. Meze se nekladou. Až se dosytosti vysmějeme, tak si oblékneme něco teplého na sebe a protože venku svítí sluníčko, tak se půjdeme projít. Nebo si zahrajeme nějakou hru či si rozložíme gauč a pustíme si film. Je dopoledne? Proč ne film? Měla bych chuť na něco veselého a oddychového.  A nebo se můžeme prostě jen plácat do dlaní, sledovat a tlachat. 



A krásný den může začít...


PS: Děti jistojistě hlídá nějaká babička a tudíž se nám nemotají pod nohama . Nikdo nás nežene k pohádkám, netrhá nám kafe z ruky a jídlo od pusy.


I když své děti miluji, tak mi je v tuto chvíli naprosto blaze.


Safienka




2 komentáře:

  1. Takovy zacatek dne by se mi urcite libil :-)Tak at jich mame co nejvic, preji krasny zacatek noveho tydne :-)

    OdpovědětVymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥