pátek 9. září 2016

Hola hola, podzim volá!


Končí léto a blíží se podzim. Věřím, že spousta z nás achjuje, protože už nebude tolik světla a tepla. Na všem bychom ale měli hledat pozitiva! Protože přeci...musíme se pořád na něco těšit, no ne? Dělám to tak od mala a opravdu to funguje. Tož těšte se, určitě si to užijeme!

Aby to šlo líp od ruky, je potřeba si vytyčit několik bodů a mít je pořád na očích. A moci si je odškrtávat :-) Protože ten pocit...no, však víme :-)

Když si představím podzim, vybaví se mi stoprocentně čaj, dýně, teplé ponožky, hřejivý svetr, holinky a barevné listí...jo a pečené brambory...jo a hořící krb (i když to už by mohla být spíš zima).

Každopádně si myslím, že podzim nás tak nějak připravuje na zimu a nenápadně nám vtlouká do hlavy, že bychom měli zpomalit, víc odpočívat a dát si trochu nohy nahoru. A samozřejmě přečíst spoustu knih a nakoukat samé dobré filmy a seriály.

Já mám na podzim spoustu plánů. Ano už teď...A dokonce mě už napadly dřív. Protože mám prostě podzim ráda. I když bude dřív tma a větší zima.

Zdroj
Čím víc je ten náš svět (ehm moje hlava) přehlcený, tím víc mám pocit, že bych se měla hodit do větší pohody a klidu. Možná mi tak tělo a mysl dává najevo, že mi nic neuteče, že bych mohla víc věcí dělat v klidu (teda spíš jednu po druhé a ne sto naráz) a že bych se měla zaměřit víc na sebe. Je to klišé, ale měla bych se mít víc ráda a víc se sobě věnovat. Opět jsem se pustila do knihy Miluj svůj život od L.L.Hay. Znovu v ní nacházím spoustu nových věcí, které jsem posledně nevnímala (kdoví kolikrát bych ji měla přečíst, abych se dozvěděla všechno? :o)). Cítím, že se lidé kolem mne mění a vše mě nenápadně „tlačí“ tím směrem, který mě nejvíc baví a naplňuje. Jo a o tom by to mohlo být, že? Dělat jenom to, co nás baví. 

Zdroj
Ale abych se vrátila k tomu podzimu a užívání …. určitě plánuji (píši si na seznam):


~vyzkoušet nový recept na dýňový koláč
 

~uspořádat Díkuvzdání pro kamarády (už jsem dělala loni a bylo to moc fajn!) 
 

~podniknout filmový večer s popcornem
 
~pořídit si nějaké čuprtrupr teplé a bláznivé ponožky
 
~ochutnat nějaký dobrý podzimní čaj (kafe taky samozřejmě)
 
~zajít do parfumerie a vybrat a pořádně načuchat nové vůně
 
~brouzdat listím 
 
~napustit si plnou vanu bublin, pustit si nějakou příjemnou hudbu, napatlat na obličej zklidňující masku a buď si číst a nebo jen tak relaxovat
  
~otevřít nějakou pořádnou bichli a začíst se do ní
 
~pořídit si podzimní samolepky a lepit je všude
 
~poslat zase spoustu dopisů a pohledů (s podzimními samolepkami :-))
 
~omrknout novou kabelku a peněženku
 
~a samozřejmě taky nějakou úžasňáckou čepici (protože pod Ještědem je vždycky zima)
 
~odstresovat se u antistresových omalovánek
 
~víc si hrát a malovat a vyrábět (hlavně z kaštanů)
 
~sednout si do kavárny, dát si dobrou kávu a jen tak pozorovat lidi (jojo :-)
 
~udělat něco nečekaného a překročit své hranice
 
~uvařit si horkou čokoládu se šlehačkou (jooooo!)
 
~začít vybírat diář na příští rok (myslím, že už je čas)


Zdroj

A to je tak asi vše...určitě ne vše...prozatím vše :) A co plánujete na podzim vy? Pochlubte se :-)



Mávám,

Safienka

11 komentářů:

  1. Z tvého seznamu je pro mě na prvním místě výběr nového diáře. Koukám po něm od konce srpna a zatím nemám ani favority :-( Podzim mám moc ráda, nejlepší jsou chladná rána, brouzdání v listí a sběr kaštanů. Pak si je doma vystavuju dokud je nevytlačí vánoční výzdoba :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Wikiro :)

    Já jsem ještě pořádně nezkoumala, kde kdo co nabízí, ale v hlavě mám představu....! Což je možná vlastně ještě horší :D takže uvidíma držím nám oboum palce, abychom narazily na ten nejúžasnější diář! A ano..chladná rána..boží! A na podzimu je ještě taky skvělé to, že potom hned následují Vánoce :-) Měj se krásně! Mávám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja milujem všetky ročné obdobia, pretože to potom u nás nie je taký stereotyp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je velká pravda, milá Lúbezná :) Tentokrát užívej krásného barevného podzimu :) Mávám, Saf.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tvůj "to do" list je naprosto úžasný. :) Asi se inspiruji, pokud nebude vadit. :) Např. zvířátka z kaštanů mám ještě teď živě před očima. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, jasňačka...ráda ti dám můj "to do" list k dispozici ;) to byl vlastně i účel, dát všem vědět, jak je podzim úžasný, aby si ho mohli užívat stejně jako já :-) Měj se báječně, mávám, Saf.

      Vymazat
  6. Ahoj Safienko, na podzim se take moc tesim, hlavne na ty barvicky :-)Rozhodne mas skvele plany. Ja planuji hodne prochazek lesem, na podzim to primo miluji. No a co dal, to se uvidi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, to bude paráda! Jsou u vás stejně krásné lesy jako tady u nás? :-)Užívej co nejvíc ;-) PS: Dneska to teda podzim vůbec není :o)

      Vymazat
  7. Vůbec mi nejde do hlavy, jak to všechno s malyma prckama stíháš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bludičko, to nejsi první, kdo se diví ;) ale zastávám heslo, že když se chce, tak všechno jde...:) Fakt to funguje ;) Měj se královsky, mávám

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥