pátek 6. října 2017

S vůní Chanel No.5 (Noc s Marilyn Monroe - Lucy Hollidayová)

Jsou knihy, u kterých si člověk neudělá žádné poznámky ani nenalepí záložky. Jsou to knihy, které si berete do rukou s úsměvem a těšíte se, jakou lotrovinu v nich zase najdete.
Je to něco jako s kávou. Ta může symbolizovat taky pohodu, nohy nahoře a klid. Tak je to i s těmito knihami. Nečekáte nic víc než pohodu a relax.

Libby Loxmanovou známe už z díla Nocs Audrey Hepburnovou, kde se jí na gauči objevila slavná Audrey, která ji dávala rady do života a kradla kávu.  

No a protože Libby gauč nevyměnila, v tomto díle se potkává s vůní Chanelu č.5 a Marilyn Monroe. Užvatlanou, téměř nahou Marilyn, která ještě není tolik známá a která dodá Libby zase trochu jiného šmrncu. Velký oblak omamné vůně, blond přeliv, úzkou sukni a tak.

Ale abychom trochu pokročili v životě jedné návrhářky. Libby má zase svého Ollyho, kterému ale dochází trpělivost a Libby to pořád a stále nedochází, spřátelí se opět se svým hereckým princem a idolem Dillonem, který se léčí v protialkoholické léčebně a v poslední řadě se snaží přežít svou potrhlou sestru, které bych nejradši zakroutila krkem.

Libby je na tom trochu jako já. Taky pořád na něco zapomíná a pak se to snaží všemožně napravit. Prostě sám život. Její nejlepší kamarádka Nora je toho zářným příkladem. 

Zdroj

Je to takový ten příběh, ke kterému si sednete, abyste vypnuli. Něco jako při sledování Přátel nebo Gilmorových děvčat. Lucy Hollidayová má styl psaní, který se lehce čte a donutí nás opravdu odpočívat. I když se na stránkách zrovna Libby žene za krajkovým svatebním závojem. A to nechcete.


Těším se na třetí díl, kde se bude povalovat Grace Kelly :-)



Safienka



Název: Noc s Marilyn Monroe
Autor: Lucy Hollidayová
Vydává: Ikar, 2017




Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥