čtvrtek 30. března 2017

Prokrastinační období



Odjela jsem s dětmi na týdne k rodičům s tím, že budu mít zase aspoň trochu víc času na sebe, své záliby a prostě že si odpočinu.
Je středa (ehm, o týden později...čtvrtek) a já kromě čučení na seriál neudělala vůbec nic. Ne, že bych nechtěla, ale nějak na to vůbec není nálada. Abych byla konkrétní, tak se mi zatraceně vůbec nic nechce a připadám si jak v nějaké bublině z které nejde vylézt ven.
Pořád si říkám, že ten správný čas přijde a já zase budu mít chuť číst a víc psát a být kreativní a tak. A pak si taky říkám, jestli se tomu mému stavu neříká odborně prokrastinace. A řeknu vám, chtít něco napsat, když prokrastinujete, to je teda něco….Nebudu ani popisovat, kolikrát už jsem začala…
Jak už jsem psala v předminulém článku, tak náš stav, čas nás chopí do svých sítí z nějakého důvodu. Nic neděláme bezdůvodně. Kde jsou ale hranice?
Nedávno mi kamarádka přeposílala zajímavý článek o tom, jak svět přechází do jiných vibrací a že to na nás může mít nějaký vliv. A jak tak koukám na lidi ve svém okolí, tak to asi nebude úplně zcestné.
Nechci to samozřejmě svádět jen na to, protože vidím, že když si zacvičím, tak je mi hned líp, ale chce to opravdu makat pravidelně, neboť se to opravdu rychle vytrácí. Prostě je to jako sprcha, tu taky potřebujete denně.
Jak to máte vy s prokrastinací? Máte nějaké tipy, jak na ní...když se vám fakt nechce ani hnout prstem? Takový ten pocit, že si nechcete ani číst, ani nic dělat, jste si protivní sami sobě a máte chut se prostě jen mračit a mračit…
Přestože by to mohlo vypadat, že nás jaro vyléčí, tak nějak to tak úplně nemám.
Co mi zlepšuje náladu a občas z té prokleté prokrastinace pomůže se dostat je….

1. Hudba

Hudba je snad všelék. Umí mě nakopnout, zdepkařit, rozesmutnit, rozpolemizovat a prostě umí se mnou psí kusy. Když jsem v náladě výše popsané, tak mi nejlíp pomůže nějaká akčnější hudba. Něco svižnějšího, co mi rozhýbe boky a donutí se trochu rozpohybovat. Za poslední dobu to je hned několik písniček. Nemohu říct, že bych se držela jednoho žánru, prostě to přijde, slyším to a nemůžu se toho zbavit :o)

Strašná vymejvárna...ale mě to dostane do takové euforie, že to jsem schopna celý protancovat :o) Mimo jiné, můj aktuálně nejoblíbenější seriál :o) 

Justin Bieber....co říct, prostě se mi to líbí :D taková pohupovací...dobrá:) A hlavně Love Yourself..to je jistota ;)

Ou jéé...Can't stop feeling od Justina Timberlakea....a ještě k tomu pohádka Trollové...skvělá kombinace ;-)

A jedna srdcovka...ráda se na ní protahuji, ale je to dost nepraktické, protože se mám tendence kroutit do rytmu :D



2. Cvičení

Nejlepší kombinace je jít si zacvičit a pustit si k tomu super hudbu. Jo, to je pak najednou všechno veselejší, lepší, záživnější a novější. Hned se mi líp snáší všechny stresy a nervy se uklidňují a zaplouvají zpátky do svých míst.
Poslední dobou nejraději střídám běh na trenažéru a nějakou posilovací šílenost od Zuzky Light nebo Sarah. 


Sarahs Day



3. Jít na vzduch, vyvětrat, projít se

Jaká kouzelná moc čerstvého vzduchu. Pamatuji, že při té největší depce mi hodně pomohla rychlá tůra v horách. Každý asi nemá za zadkem obrovské mocné hory, ale tak i les, stromy, pole, parky...to je taky dobré. Nebo i nějaká procházka do města, vynést odpadky, dojít na nákup...kouzelné účinky ;-)



4. Přečíst si nějakou motivační knihu

Prostě žádný thriller ani nějaké slzavé údolí. Nejlépe příběh o někom, který se dostal na samé dno a odrazil se mnohem záživnějším směrem, byl plný elánu a touhy být tím, kdo opravdu chce být.



5. Jít uklízet

Začít něco třídit, vyhazovat, leštit, zametat….pomáhá. Opravdu moc. Už asi po sté, ale kniha Zázračný úklid vždy a všude ;-)




6. Plánovat

Vzít si k ruce diář, kalendář a zaškrtat si políčka, kdy se bude dít něco záživného. Nebo něco takového naplánovat. Setkání s přáteli, kino, výlet, návštěva, wellness...ou jééé.



7. Mít někoho, komu můžete psát o svých stavech

Někoho, komu to můžete napsat a víte, že vás pochopí a třeba i něco hezkého napíše.


8. Vzít si pastelky a jen tak si malovat

Jen tak bez myšlenky, bez plánu a cílů. Nebo si vzít nějaké omalovánky a krásně je vybarvit. Ať žijí barvičky!!




9. Dobrá káva

Mohu jen a jen doporučit značku Lucaffe a nebo Frolíkovu kávu ;-)




A když nic z toho nezabere, tak se prostě zahrabat pod deku a nebýt. I ta možnost tu je :-)



Mějte se krásně,

co nejmíň prokrastinačně ;-)



Safienka


PS: Co pomáhá vám?

2 komentáře:

  1. V poslední době spím 10 hodin denně a cítím se jako bych spala 6. Zjistila jsem že nejsem jediná. Buď to jsou ty vibrace nebo jarní únava. Každopádně se těším až to skončí 😊 Pomáhá cvičení 🏋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wikiro :-) Ano, je nás víc, mnohem víc, kteří se v tom pořád statečně plácají a neví kudy kam. Jako na horské dráze:-)Myslím, že to ale bude brzy mnohem lepší! Měj krásné, dny, mávám, Safienka

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥