pondělí 20. června 2016

Pokec u kafíčka XIX. - Ofiko letně


Dneska o půlnoci ofiko začíná léto a venku celý den leje….jak jinak. Ani mě to vlastně nepřekvapuje, protože to tak je vždycky. Teda skoro vždycky. Na jaře je sníh, v létě prší, na podzim je vedro a v zimě na Vánoce svítí sluníčko. Takže co by...ještě bych to mohla hodit na Liberec, protože tady je to pokaždé jinak. A moje dítě chce jít sáňkovat. Jo, jdu si udělat kafe… :D už je to potřeba!

Ale léto. Když se vrátíme k té původní představě...tak léto jsou prázdniny. Pro ty pracující a ženy na mateřské je to vlastně jedno...ale prázdniny. Nevím jak vy, ale já si léto spojuji s představou malého Vaška, jak sedí na stromě kdesi na vesnici, je špinavej až za ušima, láduje se třešněma a vymýšlí, kdo je jak dobrej. Prostě pohoda, pozdní vstávání, sluníčko, třešně, výlety, radostné tváře, stolování venku, nohy nahoře, spálené tváře a záda, lechtání trávou, koupání a zmrzlina. 

Když jsem pracovala, tak jsem se těšila, že bude v létě dovolená, ať už to představovalo cokoliv. Nejlíp samozřejmě někde u babičky, kde bych nemusela ani hnout prstem. Maximálně trhat rybíz a nebo hrabat trávu. 

Teď, když jsem na rodičáku (achach už to budou 4 roky..) tak se těším, že na ty dva caparty nebudu sama, protože mamka bude mít prázdniny. Správně, je učitelka. Naštěstí! Takže budeme častěji skypovat, společně vymýšlet, co zase vařit (že to bude lečo a koprová! Jojojo...jím to snad jen já...takže hodně zbyde!!) a pak, že budu mít narozky a budou dárečky a že konečně snad uspořádám ten piknik. Pod širým nebem, se spoustou dobrot, přátel, hrami, hudbou a tancem...úplně to vidím, i když nějak ještě nevím jak ho zrealizuji...ale to přijde.

Lehce mě pak děsí vedra, protože nejsem koupací typ a moje optimální teplota je mezi 20-25stupni. Nemám ráda koupálka...tu hlavu na hlavě, to, že ze mě neustále leje, nedá se tam ani číst, protože mi praží do očí…..ale pak si zase říkám, že někde v parku pod stromem by to nemuselo být špatné.

A pak to, že bude víc slunce, večer bude teplo (snad ne těch 30 stupňů...kde je to moře???)...a že když jednou vyperu, tak hned pověsím a je to za pár hodin (minut..eh) suché...a že se může pořád větrat...chodit ven jen tak nalehko….prostě jen šaty, balerínky a jde se...že si člověk může lehnout do trávy (bacha klíšťata!!) a vypít si kafe...že všude všechno roste...člověk jde po zahradě a jen sbírá...jahody, rybíz, borůvky, okurky, rajčata, papriky, cukety...bylinky...joooo..! Já se fakt těším!





A co vy? Jaké máte letní sny?


Safienka

4 komentáře:

  1. Pekne letne jsi mne naladila :-)Teploty mezi 20-25 to je i pro mne idealni teplota, nesnesu vedra.Kdyz si vzpomenu na me detstvi u babicky na vesnici, tak sbirani rybizu byla tenkrat pro nas jako pro deti ne moc mila zalezitost, ale ta stava, nebo marmelada, co z rybizu nase babicka delala, ta byla k nezaplaceni.Ted bych se do toho obirani rybizu pustila s radosti :-)Film Jak dostat tatinka do polepsovny jsem po dlouhe dobe shledla v nedeli a skvele jsem si ho uzila, vykouzlil mi usmev na tvari :-)Preji krasnou nedeli a krasne leto :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Janas :-) To jsem ráda...já začínám mít taky pěknou letní náladu a neustále se vracím ke vzpomínkám na časy, kdy jsme jako malí trávili téměř celé léto u babičky na chalupě....jo a je pravda, že to trhání rybízu patřilo mezi horší činnosti...ale dalo se :-)Měj se báječně, mávám, Safienka

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně takový léto jako v letních komediích - to je krásné přirovnání.. mohla bych se zas na nějakou podívat, abych si navodila prázdninovou atmosféru :)
    Musí to být fajn, užívat si léto ještě s někým dalším - v tom duchu jak si to popsala, že to máte s mamkou...
    Já s úplně čerstvým miminkem letos nic velkého neplánuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bludičko :-) Mamku mám 150km daleko, takže skype je taková příjemná verze pokecu :-) ;-) Jinak my s dvěma malými dětmi taky nic moc extra...a jinak teda gratuluji k miminku, ať si děláte navzájem jen a jen radost :-)Mávám, Safienka

      Vymazat

♥ Děkuji za milé komentáře ♥